Schmink verwijderen


Gebruik nooit warm water om schmink te verwijderen, hierdoor gaan de poriƫn openstaan en trekt de pigment erin.

Schmink kun je op meerdere manieren verwijderen:

Babyshampoo

Op basis van mijn eigen ervaring vind ik deze methode het meest effectief: je pakt een washandje/wasdoekje/spuuglap, deze maak je nat, knijp je uit. Dan doe je er flink wat babyshampoo op (een die niet prikt in de ogen dus). Het gezicht maak je nog niet nat! Met het doekje en de zeep dep je over de schmink heen zodat het washandje in combinatie met de zeep bijna alle schmink absorbeert. Vervolgens veeg je met een stukje van het doekje waarop geen zeep zit de schmink van het “behandelde” gedeelte af.

Nat washandje

Een vergelijkbare methode is het werken met een nat washandje met zeep, en in plaats van deppen kan je licht wrijven, je maakt een zooitje van de schmink en vervolgens veeg je het met de schone kant van het washandje eraf.

Spoelen

Een bekende methode is het nat maken van het gezicht met koud/lauw water (warm water zorgt dat de schmink in de huid trekt), vervolgens maak je in je handpalmen een schuimpapje van babyshampoo en daarmee smeer je het gezicht in. Daarna spoel je het gezicht met veel water af.

Babydoekjes

Je kunt ook babydoekjes gebruiken (maar dan wel ongeparfumeerd, aangezien schmink kan reageren op parfum, dit kan huidklachten veroorzaken), het nadeel is echter dat je harder moet wrijven om de schmink eraf te krijgen, en dit kan huidklachten veroorzaken.

Waarschuwing

Dankzij de pigmenten die in bepaalde kleuren schmink zitten kan het zijn dat er nog wat kleur op de huid achter blijft. Met name bij groen, blauw en paars kan dit het geval zijn. Dep deze plekken dan met babyolie, laat even intrekken en veeg het erna voorzichtig weg. Evt. nog een keer met shampoo wassen. De kleur die mogelijk achterblijft is niet schadelijk, en veroorzaakt geen huidklachten. Op het moment dat je erg hard gaan boenen om de schmink te verwijderen kan je huidklachten veroorzaken, het is niet nodig!